Doorgaan naar hoofdcontent

Ch 01 - Welkom in Vriespunt

's Ochtends blijkt dat de brug het dorp in kapot is. Vreemd, want de magische sigils op de brug zouden een magische bescherming aan de brug moeten verlenen tegen beschadiging. Een eerste beschouwing leert ons dat de sigils dan ook van de brug zijn verwijderd - althans, alleen van het sigil dat aan deze kant van de brug aan een hoge overspannende boog is bevestigd, kunnen de avonturiers dat vaststellen. De dorpsoudste van Vriespunt, Hilmar vraagt aan iedereen die op het centrale plein van het dorp bijeen is gekomen wie er wil helpen. Volgens Hilmar is het eerste punt van orde dat houthakker Ted om hulp wordt gevraagd bij het repareren van de brug. Ted woont in de houthakkershut, een kleine kilometer buiten het dorp, aan deze kant van de rivier. Elf, Lia en Storm, die respectievelijk uit de smidse, Tunaril's toren en het klooster zijn gekomen, besluiten om Ted te gaan halen.



Ted blijkt onder aanval te zijn van Kobolds. Onze helden verslaan samen met Ted de drie Kobolds die 'm buiten z'n hut lastigvallen. Ted zegt dat er nog een Kobold is die zich in zijn hut heeft verschanst. Deze Kobold blijkt een magische bescherming te hebben, die hij verkrijgt van het sigil van Helm. Het sigil van Helm is een afbeelding van de God van Bescherming, een metalen schijf ongeveer dertig centimeter doorsnede. Deze kobold heeft het sigil blijkbaar van de brug af gesloopt, in een leren koord gewikkeld en om z'n nek gehangen. Deze kobold verslaan is nog lastig, nu hij de zegeningen van het sigil ontvangt.

Uiteindelijk wordt ook deze Kobold verslagen. Het sigil wordt teruggebracht naar Hilmar, die het samen met Tomas terughangt boven de brug - de brug die ondertussen wordt gerepareerd door Ted en Elf. Nu blijkt dat het sigil van Helm zijn magische krachten schonk aan de groep Kobolds die aan deze kant van de brug waren blijven steken, vraagt Hilmar zich af hoe ver de dieven inmiddels zijn die het sigil van Waukeen hebben genikt - Waukeen is namelijk de Godin van het Reizen. De drie (aspirant-)helden krijgen de opdracht om de achtervolging in te zetten en zo de brug weer te zegenen met de invloeden van de God van Bescherming en Godin van de Reis.

Bij de kruising van de Nether Road en de afsplitsing richting Citadel Adbar, zien de avonturiers een wildspoor waar meer dan alleen wild overheen is gegaan. Al vrij snel op dat spoor treffen ze een kwade zwarte beer. Na een kort ... misverstand ontdekken ze dat de beer voorbereidingen had getroffen voor de winter, maar z'n voorraad is geplunderd. Dit heeft de beer in een geagiteerde staat achtergelaten, wat hem agressief maakte naar de Coole Gasten. Wie of wat deze boeven ook zijn, vreemd dat ze op ogenschijnlijk hoog tempo het spoor op trokken, even een beer plunderden en weer verder gingen...

De avonturiers trekken verder in hun jacht naar het sigil van Waukeen. Bij het vallen van de avond zien de Coole Gasten op de horizon dat er een kampvuur is ontstoken. Elf sluipt naar voren om te kijken wie er bij het vuur zitten, en ontdekt een groep gehavende Dwergen. Uit een gesprek tussen twee van de Dwergen, leert Elf dat zij het gebied in zijn getrokken op zoek naar mijnbare locaties, en op dit spoor een groep Kobolds tegenkwamen. Na een korte, hevige strijd lagen er twee Dwergen tegen de vlakte en werden hun spullen geplunderd -  waarna de kobolds er weer vandoor gingen. De party stapt uit de schaduw die ze tot dan toe verhulde en besluit om de avond bij de Dwergen rond het kampvuur door te brengen.

Bij het breken van het kamp de volgende ochtend krijgen de dwergen instructies om naar Vriespunt te reizen en daar te herstellen van hun verwondingen, als plotseling een Elf uit de bosjes stapt. Hij stelt zich voor als Anni - Anneabrimbor de Ranger en de huidige bewaker van de Nether Road toegewezen aan de Berenloft Rangers lodge in Vriespunt. Ook hij is verwonderd over de snelheid van de Kobolds en maant de Coole Gasten om de achtervolging in te zetten en zo het sigil van Waukeen weer terug te veroveren.

Na een dag-lange trektocht de heuvels aan de voet van het Nether-gebergte uit en door het open veld, komen de Coole Gasten samen met Anni aan bij het bos van Arn. Hier treffen ze de Kobolds, verwikkeld in een strijd met Blights - wezens ontstaan uit duistere magie, meer boom dan beest. Na een hevig gevecht, waarin de bliksem-gevulde draken-adem van Storm flinke schade doet aan de vijandige troepen, worden zowel de Blights als de Kobolds verslagen en het sigil van Waukeen heroverd. Ook de geplunderde spullen van de  dwergen worden geborgd, maar Elf en Lia besluiten om deze voor zichzelf te houden. Storm slaagt er helaas niet in om zijn reisgenoten ervan te overtuigen het juiste te doen, en de party komt weer aan in Vriespunt met vollere beurzen dan ze waren vertrokken.

Reacties