Doorgaan naar hoofdcontent

Ch 01 - Epiloog

Nadat de Coole gasten erop uit zijn getrokken om de beide sigils van de brug te heroveren, merken ze bij thuiskomst dat ze alle drie een nieuwe bladzijde hebben omgeslagen in het boek van hun levens.

Lia merkte dat ze haar kruit snel verschoot met magie, dus misschien kan Anneabrimbor haar nog wat zwaard-technieken leren? Met hulp van Anni leert ze niet alleen hoe ze om kan gaan met een Short Sword, maar tijdens de training en voelde Lia ook aan dat ze het fysieke gebruik van het zwaard kon combineren met haar magische gave. Ze richt zich nu op een carrière als Bladesinger, zoals ze wel eens in Silverymoon gezien heeft. Op een dag zal ze, om haar kunsten te verfijnen, moeten trainen onder een meester in Silverymoon en zal ze iedereen die haar pestte laten zien dat ook een Half-Elf dit kan!

Storm worstelt met het gedrag van z'n kameraden. Gaat hij ze aangeven bij Tomas? Nee, Storm bedekt het incident met de mantel der liefde. In training leert bij om nog beter gebruik te maken van z'n schild, om zo z'n teamgenoten te beschermen. Ook krijgt hij van Vader Tomas een boek met magische psalmen. Deze had de Orde van Bahamut al aan Tomas toegezonden, met de mededeling dat '... U weet wanneer Storm hier aan toe is'. Mede door wat z'n mede-reizigers deden met de buit raakt hij nog sterker overtuigd van zijn eigen goedheid en kan hij extra (goddelijke) overtuiging in z'n hamerslagen leggen.

Elf besluit om zich met een hernieuwde passie toe te leggen op z'n smeedwerk, om zo ook zijn turbulente gedachten op een rijtje te hameren. Breonne, de smid van Dwergenbloede in Vriespunt, vindt dat Elf zulke goede vorderingen maakt, dat hij door Breonne erkend wordt als leerling-smid en een embleem van Moradin krijgt, de Hoogste Dwergengod en Smid van de Wereld. Hiermee wordt zijn status als smid-in-opleiding erkend door andere Dwergen. Een hele eer voor een Gnome!

Reacties